BIVŠA USKOK-OVA SVJEDOKINJA

Želita Tomić opljačkala staricu u Splitu

31.07.2011 u 23:46

Bionic
Reading

Policija ju je uhitila zbog sumnje da je zajedno s Miroslavom B. (26) iz Splita u petak poslijepodne opljačkala Branku Č. (73), izvijestila je PU splitsko-dalmatinska

Ana Družeta (26), ranije poznata kao Želita Tomić, ponovno ima problema sa zakonom. Riječ je o ovisnici o heroinu koja je promijenila ime nakon što je bila ključna USKOK-ova svjedokinja u poznatom sudskom procesu protiv korčulanskog dilera Jakše Cvitanovića Cvika, lani nepravomoćno osuđenog na splitskom Županijskom sudu na osam godina i tri mjeseca zatvora zbog organiziranja dilerske mreže na jugu Hrvatske.

Policija ju je uhitila zbog sumnje da je zajedno s Miroslavom B. (26) iz Splita u petak poslijepodne opljačkala Branku Č. (73), izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Oštećena Branka Č. u subotu je policiji prijavila kako je u svom stanu na Trgu hrvatske bratske zajednice u petak oko 17.30 sati zatekla Anu i Miroslava. On joj je, rekla je policiji, naredio da sjedne na stolac, stavio joj škare pod vrat te prijeteći zatražio da mu otkrije PIN svoje bankovne kartice. Dok joj je prijetio, kazala je oštećena, Želita je iz sobe ukrala nekoliko tisuća kuna. U stan ih je pustio Brankin sin koji, neslužbeno doznajemo, ima problema s drogom.

Policija je Miroslava i Anu zatekla u subotu navečer u Manđerovoj ulici u središtu Splita. Uhitili su ih i priveli na kriminalističko istraživanje. Želita je već nekoliko puta uhvaćena u krađama po Splitu. Policija je mjesecima traži kako bi dala iskaz u postupku protiv poznate dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše, bivše Cvikove djevojke.

S obzirom na to da je vrijeme godišnjih odmora, rasprave se na sudu neće održavati do rujna. Ostaje vidjeti hoće li Želita zbog ove pljačke s kompanjonom Miroslavom možda biti pritvorena.