zakon o obnovi ZAGREBa

Zeleno-lijeva koalicija prikuplja potpise za izvanrednu sjednicu Sabora. Kad skupe, nose ih Milanoviću

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.06.2020 13:04
  • Objavljeno 09.06.2020 u 10:31
Zeleno-lijeva koalicija počela je prikupljati potpise za izvanrednu sjednicu Sabora nakon izbora

Zeleno-lijeva koalicija počela je prikupljati potpise za izvanrednu sjednicu Sabora nakon izbora

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Zeleno-lijeva koalicija u utorak je na Trgu bana Jelačića započela s prikupljanjem potpisa za peticiju kojom traže da predsjednik države Zoran Milanović, odmah po konstituiranju novog saziva Sabora, zatraži izvanredno zasjedanje na kojem će se raspravljati o Zakonu o obnovi

'Tražimo od predsjednika da spriječi novoizabrane saborske zastupnike da nakon konstituiranja Sabora odu na dvomjesečnu stanku, prije rasprave i usvajanja Zakona o obnovi Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije', kazao je Tomislav Tomašević na konferenciji za medije koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad. Tomašević je naglasio da su prošla puna dva i pol mjeseca bez rješavanja pitanja obnove, a da će, ukoliko novoizabrani zastupnici odu na ljetnu stanku, proći više od šest mjeseci od potresa, a da Sabor o tome uopće neće raspravljati.

'Posljedično, građani Zagreba i okolice dočekat će zimu u razrušenim domovima, bez grijanja i tople vode. To je nedopustivo! Mi smo spremni kad uđemo u Sabor raditi cijelo ljeto na pripremi kvalitetnog i pravednog zakona o obnovi', poručio je Tomašević. Sandra Benčić istaknula je da nije cilj da se zakon donese u hitnoj proceduri, već da se srpanj i kolovoz iskoriste za kvalitetnu, stručnu i javnu raspravu o svim aspektima obnove, kako bi usvojeni zakon osigurao kvalitetan institucionalni i financijski okvir za obnovu. Dodala je i da su s roditeljima i stručnjacima pokrenuli akciju prijava državnom inspektoratu i to 'zbog nezakonitog obnavljanja škola koje se podvrgavaju kozmetičkoj obnovi bez jačanja statike zgrada i otpornosti na potres'.

  • +5
  • +2

Zeleno-lijeva koalicija skuplja potpise za izvanrednu sjednicu Sabora

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Tomašević je kazao i da bi upravo obnova škola trebala biti prioritet i da Grad Zagreb mora osigurati bolji model za smještaj škola koje će ići u obnovu od ovog kojeg je sada ponudio. Zeleno-lijeva koalicija pozvala je građane Zagreba, ali i sve one koji su u ovom trenutku solidarni sa Zagrepčanima da potpišu peticiju na jednom od 6 štandova u Zagrebu i na web stranici platforme Možemo, priopćili su.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!