KAREPOVAC ZA BUDUĆNOST

Zeleni bi na smetlištu golf-terene

22.05.2010 u 18:12

Bionic
Reading

Stranka Zelena lista iz Splita je javnost informirala o zanimljivoj inicijativi da se problematično odlagalište smeća Karepovac kraj Splita pretvori u igralište za golf

U svom priopćenju Zeleni napominju da su troškovi sanacije basnoslovni i da je ponuđena doslovce manhattanizacija Žrnovnice. Po planu koji je u veljači prihvatilo Gradsko vijeće Splita, nakon sanacije koju bi porezni obveznici platili 60 miljuna eura, taj degradirani dio splitske periferije bi postao financijsko-upravni centar Dalmacije i Mediterana.

'Karepovački san', poput Blagajićeve vizije Čiova, predstavlja tragikomično propitivanje da se megalomanskim vizijama pokuša uhvatiti davno izgubljen korak razvoja s gradovima konkurentima Rijekom i Zadrom koji koriste sve svoje potencijale za osvajanje titule regionalne prijestolnice' pojasnio je čelnik Zelene liste Lovro Rumora

Prema njegovom mišljenju, projekt miriše na pokušaj da se novcima naših i europskih poreznih obveznika pripremi teren za komercijalne interese lobista iza scene. Stoga on predlaže rješenje za barem dva problema, nedostatak golf-terena i smanjenje troškova sanacije odlagališta.

Zanimljivo je da se takav model rješenja može primijeniti i za druga odlagališta u Hrvatskoj koja se nalaze na atraktivnim lokacijama. Primjerice, odlagalište na Hvaru je niti kilometar udaljeno od grada Hvara i na toj lokaciji se isto tako može izgraditi kvalitetan golf-teren.

'Tako bi se na najbolji način reducirao problem nedostatka golf-igrališta i privukla bi se bogatija klijentela koja traži takve sadržaje', zaključio je Rumora.