PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Zbog punice, ali ne njegove, Komadini pao proračun

29.11.2018 u 16:25

Bionic
Reading

Župan Zlatko Komadina na glasanju na sjednici skupštine Primorsko - goranske županije nije dobio dovoljan broj ruku i bit će prisiljen do kraja godine predložiti novi prijedlog proračuna za iduću godinu. Za proračun su glasala 23 vijećnika SDP-ove koalicije, 19 je bilo protiv, uključujući i Hrvoja Burića, a jedan vijećnik je bio suzdržan. Za prolaz proračuna bila su potrebna 24 glasa za

Sve se zakompliciralo u trenutku kad je delnički gradonačelnik, nezavisni Ivica Knežević, napustio vijećnicu s obrazloženjem da mu je punica bolesna, piše Novi list.

U SDP-ovom savezu ovog puta su računali na njegov glas za proračun, s obzirom na to da su prihvatili njegov amandman o sredstvima za delničku školu i dvoranu. Unatoč dogovoru, Knežević je otišao i proračun je pao. Ovog puta protiv je bio i Burić koji je prošle godine podržao proračun.

Zakon dopušta da župan do 31. prosinca izađe s još jednim prijedlogom proračuna, što će on i učiniti, kako nam je rekao.

'U situaciji kad u Skupštini nema dovoljne većine za donošenje odluka, odgovornost oporbe je gotovo jednaka našoj odgovornosti', komentirao je župan Komadina nakon glasanja.