VOZI SE USPORENO

Zbog prometne nesreće na A1, stvaraju se gužve prema moru

31.07.2016 u 09:49

Bionic
Reading

Zbog prometne nezgode između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora, vozi se usporeno, jednim trakom, u koloni, a HAK poziva vozače na oprez i moli za strpljenje i razumijevanje

Prometna nesreća se dogodila na 33. kilometru autoceste A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora, zbog čega se vozi usporeno, a vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora te se također mjestimice vozi usporeno, javlja HAK

Na naplati Lučko u oba je smjera promet pojačan, ali nema dužih čekanja

Gdje su kolone?

Pojačan je promet i na ostalim važnijim cestovnim pravcima: A1 na dionici Bosiljevo 2-Zadar 2 u oba smjera; A2 Zagreb-Macelj, povremeno u oba smjera; A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, u smjeru Lipovca; A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska.

Kao i na riječkoj obilaznici, Krčkom mostu i otoku Krku na čvoru Matulji (A7) te brzoj cesti prema tunelu Učka, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te povremeno kod tunela Učka u smjeru Rijeke.

Vozi se usporeno u koloni od oko tri kilometra te uz čekanja na A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlazu iz zemlje.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas na snazi od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Kako glasi prometna prognoza?

Što se tiče današnje prometne prognoze, očekuje se pojačan promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, ali i unutrašnjosti, također i na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, osobito između Zagreba i Bosiljeva, te A6 Rijeka-Zagreb u oba smjera.

U popodnevnim i večernjim satima moguća su čekanja na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba, a izrazito gust promet HAK očekuje i na većini graničnih prijelaza uz izraženije kolone na prijelazima sa Slovenijom.