U Županiji primorsko-goranskoj jučer u 14,50 sati ŽC 112 Rijeka primioje obavijest od Hrvatskih voda o uspostavi redovne obrane od poplava naslivnom području "Gorski Kotar", dionica 7, zbog porasta vodostajarijeke Kupe. Na vodomjeru kod mjesta Hrvatsko zabilježen je vodostajrijeke Kupe od plus 260 cm s tendencijom daljnjeg porasta.

U 17,45 sati zabilježen je vodostaj Kupe plus 300 cm s tendencijomdaljnjeg porasta te je u 18 sati proglašena izvanredna obrana odpoplava.

U 20:30 sati prema dojavama s terena Kupa se počela prelijevati preko ceste kod Broda na Kupi, a Dobra kod mjesta Gašparci.

Jučer u 15,30 sati u Županiji ličko-senjskoj gospićki je centar 112primio obavijest od Hrvatskih voda o uspostavi izvanredne obrane odpoplava na slivnom području "Lika", dionica Bujica Tisovac, zbogporasta vodostaja Bujice Tisovac. Uz cestu za naselje Podstrana došloje do izlijevanja vode na prometnicu, s tendencijom daljnjeg porasta.

U Županiji karlovačkoj sinoć u 20,28 sati karlovački je ŽC 112primio informaciju iz HEP - Hidroelektrana Gojak da je tijekom večeridošlo do većih porasta vodostaja na akumulacijama Bukovnik i Sabljaci.Preljev na brani Bukovnik je bio 80 centimetara i protok 40-43 kubičnihmetara po sekundi, a preljev na brani Sabljaci 160 centimetra i protok60 kubičnih metara po sekundi.

U 0,44 sati iz PP Ogulin su javili da se voda izlila na lokalnucestu Oštarije-Ribnik, a Hrvatske ceste su postavile signalizaciju radiupozorenja.

U 1,23 sati primljena je informacija sa brane Sabljaci da jepreljev na brani 180 centimetara i stagnira. U 5,53 sati s braneBukovnik su javili da je preljev na brani 160 centimetara i u opadanjuje.

U 5,53 sati iz OKC PU karlovačke javili su da se Kupa izlila kodKule Frankopanske i na dijelu D 42 kod Ogulina. Kupa se izlila u mjestuKuželj te je u prekidu promet na cesti Gašparci-Brod na Kupi. RijekaDobra se također izlila preko nekih lokalnih prometnica, izvijestio jeDržavni centar 112.