DEVET SREDNJIH ŠKOLA

Zbog poplava odgođeni ispiti državne mature

19.05.2014 u 19:49

Bionic
Reading

Odgođeni su ispiti državne mature za učenike devet srednjih škola od njih 370 s područja zahvaćenih poplavama, učenike koji zbog elementarne nepogode nisu u mogućnosti prisustvovati ispitima te kandidate koji su ispite trebali polagati u ispitnom centru na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu

Ispiti planirani od 20. do 23. svibnja odgođeni su i bit će organizirani nakon 9. lipnja, priopćio je danas Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a odluku o odgodi donio je 'sukladno procedurama i u dogovoru s ispitnim koordinatorima s područja zahvaćenih poplavama'. Riječ je o 0,5 do najviše 4 posto od ukupnog broja pristupnika po nastavnom predmetu.

Točan raspored polaganja pojedinih ispita bit će naknadno objavljen na web stranicama Centra.

Ispiti su tako odgođeni u Slavonskome Brodu u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića, Gimnaziji Matija Mesić, Tehničkoj školi, Ekonomsko-birotehničkoj školi, Klasičnoj gimnaziji fra M. Lanosovića, Srednjoj medicinskoj školi te na ispitnom mjestu na Strojarskom fakultetu, kao i u županjskoj Obrtničko-industrijskoj školi, Tehničkoj školi i Gimnaziji.

Za sve ostale pristupnike u državi ispiti će se održati prema Kalendaru polaganja ispita državne mature, navodi NCVVO.