netolerancija

Zbog političkih pritisaka otkazani svi koncerti izvođača iz regije na Barbarincu

25.07.2023 u 20:51

Bionic
Reading

Organizatori programa 'Island of Love' na otoku Barbarincu, nadomak Splita, obavještavaju posjetitelje kako su primorani otkazati sve planirane koncerte glazbenika iz regije.

'Nažalost, lokalno politikanstvo, diskriminacija i netrpeljivost prema drugome ili drugačijemu još je jednom pobijedila u Hrvatskoj. Da, u 2023. godini.

Primarni cilj ovog ljeta bio nam je osigurati zabavu za sve goste našeg područja, no zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, prvenstveno onih u režiji Domovinskog pokreta, primorani smo otkazati sve navedene koncerte!', ističu organizatori i dodaju: 'Mišljenja smo da su u ovim zakulisnim političkim igrama, koje stavljaju jako ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, iskorišteni i cijenjeni branitelji, piše Dalmatinski portal.

Otočić Barbarinac, arheološki lokalitet s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zaljevu. Godinama je Island of Love festival bio tehno-partijanerska oaza, no ove su godine odlučili uključiti i izvođače iz regije. 

Nakon što su se nedavno braniteljske udruge podigle na noge tražeći otkazivanje koncerata Jelene Karleuše i Ace Lukasa na otočiću Barbarinac u blizini Splita, organizatori su srpskoj pjevačici odlučili otkazati nastup, a sve je upućivalo na to da će isto napraviti i s Lukasom.

Ipak, koncert je prošle srijede održan, pomalo u medijskoj tišini. Čini se da će Lukas biti posljednji pjevač iz regije koji je nastupio na Barbarincu, barem u dogledno vrijeme.