blizu šibenika

Zbog kvara na klorinatorskoj stanici u Lozovcu klor curio u atmosferu

08.07.2020 u 15:42

Bionic
Reading

Zbog kvara na klorinatorskoj stanici u Lozovcu, u blizini Šibenika, u srijedu ujutro privremeno su bili evakuirani stanovnici, no kako je kvar u međuvremenu popravljen, oni su vratili svojim kućama, izvijestili su iz šibenskog Vodovoda i odvodnje

U klorinatorskoj stanici nedaleko od ulaza u Nacionalni park Krku nekontrolirano je istjecao klor, a određena količina tog plina iscurila je u atmosferu. Pokvareni ventil je zamijenjen i zaustavljeno je istjecanje plina.

Čim je za to doznao, šibenski Vodovod pozvao je stanovnike da zatvore prozore ili napuste svoje kuće, a ubrzo su evakuirani ljudi iz tri kuće. Mjesni odbor Lozovac izvijestio je da su na teren izašle sve mjerodavne službe - policija, vatrogasci i zaštita okoliša.

Iz šibenske policije i iz Javne vatrogasne zajednice Grada Šibenika potvrdili su da je u 13,45 sati popravljen kvar koji je prouzročio curenje klora te se stanovništvo vratilo svojim kućama.

Iz šibenskog Vodovoda izvijestili su oko 14 sati da je opasnost uklonjena.

'Situacija na Lozovcu, gdje je danas došlo do nekontroliranog istjecanja klora u klorinatorskoj stanici Vodovoda, je pod kontrolom i trenutačno nema opasnosti za zdravlje stanovništva. Ventil je zamijenjen i zaustavljeno je istjecanje plina, a neutralizatori u klorinatorskoj stanici su u funkciji i rade cijelo vrijeme. Incident nema nikakve veze s opskrbom stanovništva vodom. Opasnost koja je sada uklonjena odnosila se isključivo na udisanje plinova iz atmosfere', izvijestili su u srijedu popodne iz šibenskog Vodovoda.

Kako se doznaje od ravnateljice šibenske bolnice Sanje Jakelić, jedna je osoba zatražila liječničku pomoć zbog udisanja klora.

'Pacijent je udahnuo klor, dijagnostička obrada je tijeku, no mogu reći da je njegovo stanje zasad stabilno. Bit će dobro', rekla je Jakelić.