KRIMINAL U RIJECI

Zbog krivotvorenja isprava u autoškoli teško se ozlijedila

17.12.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske istragom su utvrdili da su zaposlenici autoškole iz Rijeke, 28-godišnjakinja i 53-godišnjak, počinili više kaznenih djela krivotvorenja isprave na štetu 26-godišnje Riječanke, te se posebnim izvješćem prijavljuju Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci

Riječanka, inače zaposlena na administrativnim poslovima riječke autoškole, preinačila je podatke u Ugovoru o osposobljavanju kandidata za vozače sklopljenom između auto škole i 26-godišnje polaznice tečaja. Promijenila je, naime, kategoriju iz A1 u A, a krivotvorila je kategorije i u Matičnoj knjizi.


Riječanin je pak, zaposlen kao stručni voditelj u autoškoli, također počinio krivotvorenje isprave učinivši neuporabljivim Nalog za osposobljavanje kandidata za upravljanje vozilom.

Nesretnoj 26-godišnjoj kandidatkinji su u autoškoli, prilikom obavljanja praktičnog dijela obuke vožnje tijekom 2009. godine na poligonu za obuku vozača, dali na korištenje motocikl A kategorije, umjesto A1, pa je ona izgubila kontrolu nad motociklom, pala na tlo te zadobila teške tjelesne ozljede.

Prilikom sređivanja dokumentacije zbog zahtjeva za naknadu štete, došlo se do saznanja da podaci u službenoj dokumentaciji autoškole nisu istiniti, odnosno da vozačke kategorije u dokumentaciji ne odgovaraju onima za koje se kandidatkinja željela i trebala osposobiti.