DVOSTRUKO UBOJSTVO U HOTELU 'TURIST'

Zbog kockarskih dugova naručio likvidaciju vlasnika kasina

27.02.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Županijski sud u Osijeku potvrdio je optužnicu protiv Davora Čizmoka i Damira Handanovića, koje se tereti za ubojstvo osječkog poduzetnika Pere Martića i njegove prijateljice Jadranke Modrić u osječkom hotelu 'Turist' 2004. te poticanje na taj zločin, doznaje se na sudu

Handanović je Čizmoka navodno angažirao da zbog nagomilanih kockarskih dugova ubije poduzetnika koji je bio vlasnik osječkog Automat cluba City. Martić je u vrijeme zločina u hotelu bio s prijateljicom pa je i ona ubijena, a otkriće njihovog ubojice i naručitelja u srpnju prošle godine policija je predstavila kao jedan od najvećih uspjeha tada novoosnovanog odjela za tzv. hladne slučajeve.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) tvrdi da je Handanović nagovorio Čizmoka da ubije Martića i za to mu isplatio predujam. Tužiteljstvo ne navodi iznos nagrade na zločin, no prema pisanju medija riječ je o 100.000 eura.

Brutalan zločin dogodio se u noći s 27. na 28. ožujka 2004. kada je Čizmok u Martić u hotelskoj sobi ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. Budući da se u tom trenutku s Martićem zatekla i Jadranka Modrić tereti ga se da je i nju usmrtio s više hitaca iz vatrenog oružja kako bi prikrio da je on počinitelj kaznenoga djela.

Handanovića se također tereti i za organiziranje međunarodne prostitucije, odnosno da je u travnju 2012. na području Srbije i u Baranji nagovorio dvije državljanke Srbije da radi pružanja seksualnih usluga uz novčanu naknadu, dođu u Hrvatsku, organizirao njihov prijevoz, stvorio uvjete za pružanje tih usluga te im unaprijed platio dogovoreni novčani iznos.