DOSTA MU 'IŽIVLJAVANJA'

Zbog hrvatske blokade, Vučić napustio Bruxelles

12.12.2016 u 21:02

Bionic
Reading

Delegacija Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem napustila je Bruxelles zato što je Hrvatska ostala pri stavu da blokira otvaranje poglavlja 26 u pristupnim pregovorima Srbije sa EU

U Bruxellesu je ostala samo ministrica zadužena za europske integracije Jadranka Joksimović koja će sutra prisustvovati međuvladinoj konferenciji na kojoj će biti otvorena poglavlja pet i 25, prenosi N1. Ona je kazala RTS-u da je prisustvovala početku razgovora premijera Vučića i visoke predstavnice EU Federice Mogherini i da do sada nije vidjela toliko nezadovoljstvo i opravdanu ljutnju premijera.

'Ne vidim ništa osim političke namjere Hrvatske', kazala je Joksimović i dodala da bi poglavlje 26, koje se tiče obrazovanja, trebalo biti jedno od najlakših, prenosi N1.

Podsjetimo, Vučić je ranije danas najavio da neće prisustvovati međuvladinoj konferenciji s EU ukoliko se blokada ne povuče. Premijer je za TV Prvu izjavio da je Srbiji 'dosta hrvatskog iživljavanja i da će od danas drugačije reagirati'.