NEDJELJNA MOLITVA

Zbog bolesti pape Franje prijenos Angelusa iz njegove rezidencije

26.11.2023 u 12:10

Bionic
Reading

Bolesni papa Franjo predvodi nedjeljni Angelus iz kapelice svoje rezidencije u Vatikanu umjesto na uobičajenom mjestu s pogledom na Trg svetog Petra, objavio je Vatikan u priopćenju dan pošto je Papa otkazao subotnje aktivnosti zbog blage gripe

Papa Franjo otišao je u subotu u bolnicu u Rimu na pretragu koja je isključila komplikacije pluća nakon što je zbog gripe morao otkazati neke aktivnosti.

Vatikan je u nedjelju priopćio da će svoju uobičajenu podnevnu poruku isporučiti iz kapelice u svojoj rezidenciji kako bi izbjegao izlazak do Apostolske palače. Poruka se emitira na velikim ekranima okupljenim vjernicima na Trgu svetog Petra, kao i na uobičajenim televizijskim i internetskim kanalima, priopćio je Vatikan ne navodeći dodatne pojedinosti o stanju 86-godišnjeg pape.

Papa bi trebao otputovati u Dubai u petak kako bi prisustvovao konferenciji UN-a o klimatskim promjenama.

Zbog prehlade je Franjo otkazao govor na sastanku s europskim rabinima ovog mjeseca, ali se činilo da je dobrog zdravlja tijekom sastanka s djecom nekoliko sati poslije.

U lipnju je operirao trbušnu kilu i u bolnici je proveo devet dana. Čini se da se potpuno oporavio od te operacije.

Nalazi kompjutoriziranej tomografije obavljeni u subotu u rimskoj bolnici isključili su postojanje bilo kakve plućne komplikacije.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Papa je proljetos imao "akutnu upalu pluća" zbog koje je krajem ožujka bio hospitaliziran, ali je rekao da i dalje želi putovati.

Kao mladić u Argentini Franjo je bolovao od akutne pleurezije (upala plućne maramice) pa su mu kirurški odstranili dio desnog plućnog krila.

Zdravlje Jorgea Bergoglija, koji je za papu izabran 2013., sve je krhkije, napose zbog bolova u koljenu zbog kojih se mora kretati u invalidskim kolicima.