POPIS STANOVNIŠTVA KAO IZGOVOR

Zavod za statistiku nabavlja novi namještaj i taji cijenu

  • Autor: Novi list
  • Zadnja izmjena 23.03.2011 13:37
  • Objavljeno 23.03.2011 u 12:28
Ivan Kovač

Ivan Kovač

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Popis stanovništva, čini se, dobro je došao Državnom zavodu za statistiku (DZS) kao pokriće za nabavku novog uredskog namještaja. Do kraja ožujka, naime, otvoren je postupak nadmetanja za nabavu uredskog namještaja za DZS u kojem se navodi da se namještaj nabavlja za potrebe popisa stanovništva. Prema natječajnoj dokumentaciji, odabrani dobavljač namještaj bi trebao dostaviti u vojarnu 'Dr. Ante Starčević' u Jastrebarskom, otkriva Novi list

Kolika je vrijednost planirane investicije, kakav se namještaj nabavlja i zbog čega je on potreban za popis stanovništva koji se odvija na terenu, iz natječajne dokumentacije nije jasno. Na ta pitanja jasne odgovore ni nakon nekoliko dana čekanja novinari nisu uspjeli dobiti niti od DZS-a.

'Državni zavod za statistiku će nakon provedenog popisa i preuzimanja popisne građe obraditi sve prikupljene popisne podatke. Radi obavljanja poslova obrade popisnih podataka Državni zavod za statistiku planira, polovinom ove godine, zaposliti oko 400 osoba na određeno vrijeme. Uredski namještaj, koji je predmet postupka nabave, nabavlja se za potrebe rada tih osoba', odgovoreno je Novom listu iz DZS-a na konkretna pitanja o investiciji.

Napomenuli su da Državni zavod za statistiku 'zadnji niz godina nije značajnije ulagao u opremanje uredskih prostora' pa će se namještaj nakon završetka poslova obrade popisnog materijala upotrijebiti 'za zamjenu starog i dotrajalog uredskog namještaja u poslovnim objektima DZS-a u Zagrebu i u područnim jedinicama'.

Postupak nabave uredskog namještaja vjerojatno ne bi privukao pažnju da DZS ne objašnjava kako im je potreban za popis stanovništva. A on se obavlja na terenu, pa je iluzorno očekivati da će popisivači, tih 400 radnika na određeno vrijeme, osim papira i olovke pod rukom nositi stolove i stolice i tako opremljeni zvoniti građanima na vrata, zaključuje Novi list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi