hrana iza rešetaka

U splitskom zatvoru zabranili dostavu pizze pa se uplašili pobune: Šefa zločinačke organizacije premjestili u Šibenik

26.10.2021 u 09:01

Bionic
Reading

U Šibenik je iz Zatvora u Splitu premješten Dean Majstorović (35) zvani Điđi, optužen kao šef jedne od zločinačkih udruga iz Splita. Uprava splitskog zatvora pobojala se da bi Majstorović mogao pokrenuti pobunu i štrajk glađu jer su odbijeni zahtjevi istražnih zatvorenika za dostavom pizze u ćelije

To je formalan razlog naveden u zahtjevu za premještajem dostavljenom Županijskom sudu u Splitu. Osim smirivanja sigurnosne situacije, saznajemo da je u ćeliji u kojoj je boravio Majstorović prilikom racije nađen i mobitel, što je dodatni razlog discipliniranja tog istražnog zatvorenika.

Od Dinka Mešina, suca Županijskog suda u Splitu, zaduženog za predmet protiv Majstorovića i ostalih, Slobodna Dalmacija doznaje da je on odobrio premještaj.

'Od mene je zatražena suglasnost za premještaj te sam je ja dao i sukladno tome je privremeno premješten u zatvor u Šibeniku', kazao je za Slobodnu Dalmaciju.

Zatvor u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Kao razlog premještaja navedena je procjena da je Dean Majstorović jedan od organizatora peticije i štrajka glađu kojim se trebao izvršiti pritisak na zatvorsku upravu, pogotovo upraviteljicu Anu Svalinu, oko poboljšanja uvjeta u istražnom zatvoru. Među zahtjevima se ističe traženje da im se omogući dostava pizze u ćeliju.

Kako je procijenjeno da Majstorović ima jak utjecaj na ostale zatvorenike, uprava zatvora smatra da bi njegov premještaj iz Bilica doveo do smirenja sigurnosnog stanja.