RADIMIR ČAČIĆ

'Zatvor bi značio kraj moje političke karijere'

11.08.2010 u 09:29

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio je sinoć u Dnevniku 3 HTV-a da će prihvatiti svaku presudu vezanu za prometnu nesreću koju je skrivio početkom godine u Mađarskoj, uključujući zatvorsku kaznu, koja bi, kako je rekao, značila kraj njegove političke karijere

Čačić, međutim, nema nikakvih informacija o tome da je istraga o nesreći u Mađarskoj završena i predana hrvatskom pravosuđu, kako su danas objavili mediji.

'Ni ja osobno ni moj odvjetnik u Mađarskoj nismo nikada zatražili takvu predaju niti imamo ikakve informacije da je izvršena, tako da ne znam o čemu se zaista radi', rekao je Čačić koji sumnja da je riječ o nesporazumu.

Govoreći o mogućnosti dobivanja zatvorske kazne, rekao je da je svjestan da bi takva presuda bila kraj njegove političke karijere, ali i da će postupiti kako odluče mađarske mjerodavne institucije.

Čačić je 8. siječnja na autocesti za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

U razgovoru za HTV, Čačić je potvrdio načelan dogovor o predizbornoj koaliciji sa SDP-om, rekavši da se širi dogovor očekuje s trenutkom raspisivanja izbora.

Dodao je i da fotelje u sklopu tzv. kukuriku koalicije još nisu podijeljene, ali i da se očekuje da svaka od stranaka koje će sudjelovati u budućoj vladi ponudi najkompetentnije ljude za odgovarajuća mjesta.

'Što se mene osobno tiče, nemam nikakvih određenih ni ambicija ni zahtjeva, a što se tiče HNS-a, mi ćemo kao treća politička snaga u Hrvatskoj imati primjeren utjecaj i u budućoj vladi i u Saboru', istaknuo je Čačić.

Odgovarajući na novinarski upit, odbacio je mogućnost da 'kukuriku' koalicija u svoje redove uključi i splitskog gradonačelnika Željka Keruma.