'buba' u vozilu

Zašto je Rimac baš sada uhićena? Sve je bilo jasno kada je u autu našla prislušni uređaj

30.05.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Ako je suditi po vremenu u kojem su se događale inkriminirane radnje za koje USKOK sumnjiči Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, a radi se o periodu od početka 2019. godine do 29. svibnja ove godine, istražitelji su je držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana

Tko zna koliko dugo bi tajne mjere praćenja trajale i što bi istražitelji još saznali da se nije dogodila jedna bizarna situacija koja je, očito, ubrzala cijelu operaciju i inicirala uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba, javlja Slobodna Dalmacija.

Naime, kako smo doznali iz pouzdanih izvora, Rimac je dva dana prije uhićenja, u srijedu navodno u svom osobnom automobilu pronašla prislušni uređaj tzv. "bubu". Prema imovinskoj kartici Rimac posjeduje automobil marke Audi A4 2.0 TDI star pet godina i vrijedan 200 tisuća kuna kojeg je kupila na kredit.

"Bubu" je, kako doznajemo, pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad je to vidjela. Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

Josipa Rimac dovedena u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

S obzirom na to da se otkrilo da se visoka državna dužnosnica prisluškuje, krenula je istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su "bubu" postavile njihove kolege. Vidjevši da je akcija kompromitirana i da nema više nikakvog smisla čekati, USKOK je pokrenuo val uhićenja tijekom petka.