U ŽUPANIJI ČAK 150 NOVIH SLUČAJEVA

Žarište u splitskom zatvoru, testira se tristotinjak zatvorenika

24.02.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Novo žarište koronavirusa pojavilo se u splitskom zatvoru, doznao je tportal: ondje je u srijedu potvrđeno desetak pozitivnih slučajeva pa je odmah organizirano testiranje svih tristotinjak zatvorenika, kao i zaposlenih

Olakšavajuća okolnost jest da su se svi novozaraženi nalazili u samoizolaciji zbog ranijeg kontakta s pozitivnom osobom, pa je mogućnost daljnjeg prijenosa virusa nešto manja. Epidemiolozi i uprava zatvora ipak su na oprezu jer je poznato da se virus znatno brže širi u zatvorenim institucijama.

Simptomi svih novozaraženih zasad su blagi.

Kako tportal neslužbeno doznaje, u Splitsko-dalmatinskoj županiji u srijedu su potvrđena čak 154 nova slučaja zaraze, a udjel pozitivnih narastao je na više od petnaest posto. Osim u zatvoru manja žarišta otkrivena su i u splitskoj bolnici, te u umirovljeničkim domovima u kojima su posjeti dozvoljeni premda se dio osoblja još uvijek nije cijepio.

Za iznenadan skok broja novozaraženih zaslužna su i privatna druženja s po dvadesetak osoba na kojima se zaraza brzo proširila, no još uvijek nema potvrde da se radi o novim sojevima koronavirusa.