NOVi SLUČAJ

Zaradio pritvor zbog prijetnji Hasanbegoviću, Esih i Stieru na Facebooku

19.06.2017 u 20:15

Bionic
Reading

Nakon što je 21-godišnji mladić završio u zatvoru zbog prijetnju prijemijeru Andreju Plenkoviću putem Facebooka hrvatska policija ponovno uhićuje zbog prijetnji političarima na ovoj društvenoj mreži.

Ovoga oputa ceh je plazio Gordan Bičak koji je na svom Facebook profilu prijetio saborskim zastupnicima Zlatku Hasanbegoviću, Davori Ivi Stieru i Bruni Esih.

'Hasanbegović, Stier i Esih te njihova družba dokaz su da partizani na Bleiburgu ni u poslije ratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba. Previše je fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka. No ako već gospoda i gospođe nasljednici i sljedbenici ustaša žele ponoviti 1941., doživjet će ponovo i 1945., a onda više nećemo biti tako milostivi i nemarni... Tko nam pokuša skinuti tablu s imenom Tita na Trgu maršala Tita neće dobro proći. Osobno ću to spriječiti. Bit će krvi i padat će glave. A sad nek ovaj post shvati kako tko želi...”, napisao je Bičak na svom Facebook profilu 15. lipnja, a te su ga riječi stajale pritvora javlja večernji.hr.

Na 30 dana pritvoren je zbog prijetnje, a iz Remetinca može izaći ranije uz jamčevinu od 40.000 kuna. Bičak, koji javno istupa predstavljajući se kao političar, bivši SDP-ovac i poduzetnik, u obrani je kazao da nije nikome prijetio već je htio reći da bi nasilno skidanje ploče s Trga maršala Tita, moglo dovesti do incidenata sličnih onima kada su se skidale ćirilične ploče u Vukovaru.

Premijer Andrej Plenković je govoreći o svom slučaju u ponedjeljak izjavio da ozbiljne stvari ne treba banalizirati.