PRIVREMENO RJEŠENJE

Zagrebački otpad seli u Veliku Goricu

24.10.2013 u 12:44

  • +9

Krupni otpad u centru Zagreba

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Bionic
Reading

Glomazni otpad koji se trenutno nalazi na zagrebačkim ulicama kamioni Čistoće odvest će na velikogoričko smetlište, a otpad koji se trebao prema prvotnom rasporedu prikupljati u narednih dva mjeseca neće se skupljati sve do proljeća

'Postigli smo dogovor s Velikom Goricom da glomazni otpad koji je trenutno zatrpao gradske ulice odvezemo na njihovo odlagalište. Ubuduće se on neće moći odlagati po cesti već ćemo za njega postaviti velike kontejnere. Sada ćemo odvesti što je odbačeno, radi se o nekoliko desetaka kamiona, a dok ne pronađemo trajnije riješenje glomazni otpad se neće odvoziti. Vjerujem da će se u skupljanje krenuti na proljeće', kazao je Slobodan Ljubičić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga.

Razlozi za odvoz glomaznog otpada leže u činjenici da je Ministarstvo zaštite okoliša s 21. listopada izdalo zabranu prema kojoj se na Jakuševac više ništa neće moći odvoziti osim miješanog komunalnog otpada.

'Zabrana se odnosila i na zemlju i kamenje koje nama služi za prekrivanje i kada smo to objasnili ministru Zmajloviću ta je zabrana ukinuta', zaključio je Ljubičić.