sjednica

Zagrebačka Gradska skupština: Osniva se Osnovna škola Središće

11.07.2019 u 13:58

Bionic
Reading

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici u četvrtak jednoglasno su prihvatili prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o osnivanju Osnovne škole Središće

U obrazloženju odluke se navodi da je Škola planirana za 450 učenika u 16 razrednih odjela uz organizaciju odgojno-obrazovanog rada u jednoj smjeni. Ukupna bruto površina škole visine podrum, prizemlje i kat iznosi 5.882,5 četvornih metara, energetskog je razreda A+, planirana je s dvodijelnom školskom sportskom dvoranom oko 700 četvornih metara i vanjskim terenima. Građevna čestica je površine 12.928 četvornih metara.

Grad Zagreb je osigurao školsku zgradu, potrebnu opremu i nastavna pomagala prema važećim normativima te inicijalna sredstva u iznosu od 100.000 kuna. Sjedište Škole je u Ulici Savezne Republike Njemačke 2a.

Gradski zastupnici prihvatili su i Bandićev prijedlog o izmjenama Odluke o osnivanju Doma za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja 'Duga-Zagreb'.

'Duga-Zagreb' je javna ustanova socijalne skrbi za smještaj djece i odraslih članova obitelji izloženih obiteljskom nasilju. Osnivač tog doma je Grad Zagreb. Izmjenama Odluke o osnivanju izvršena je izmjena sjedišta doma, te je njegova nova adresa Ozaljska 93. Utvrđuje se i da će se njegova djelatnost obavljati i izvan sjedišta u prostoru koji je mu je Grad dodijelio za potrebe privremenog smještaja djece i odraslih članova obitelji izloženih obiteljskom nasilju.

Naime, nužno je da lokacija objekta na kojoj se provodi usluga privremenog smještaja žrtava nasilja ne bude javno dostupna, odnosno da bude regulirana na način da ne dovede do ugrožavanja sigurnosti žrtava nasilja koje se nalaze na privremenom smještaju.