PLOČE S NAZIVIMA ULICA

Zagreb raspisao natječaj za višemilijunski posao

21.02.2013 u 17:30

Bionic
Reading

Grad Zagreb raspisao je natječaj za nabavu i postavljanje ploča s nazivima ulica. Procijenjena vrijednost za ovaj posao je 6,5 milijuna kuna bez PDV-a, a riječ je tek o prvoj fazi posla koji bi u cijelosti trebao biti završen za četiri godine

Tada bi 5.327 gradskih ulica trebalo dobiti nove ploče, a još 11.300 natpisa ulica postavit će se na križanjima.

'Prva faza obuhvaća vertikalu sjever – jug, a pokriva gotovo cijeli Donji grad, dio Gornjeg grada i Medveščaka, Trnje te istočni dio Novog Zagreba. Riječ je o novom načinu označavanja ulica, a u prvoj fazi, koja bi trebala biti gotova za godinu dana od uvođenja izvođača u posao, postavit će se oko 4.500 ploča', kazala je Doris Kažimir iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba dodavši da će se uz uobičajene ploče na pročeljima zgrada postavljati i nove ploče na raskršćima koje će biti vidljivije od postojećih.

Koliko će točno koštati prva faza, znat će se nakon što se koverte s ponudama otvore 13. ožujka, a u Gradu napominju da će se odabrati najpovoljnija ponuda te da je 6,5 milijuna procijenjena vrijednost poslova.

Prema najavama Trg bana Jelačića bit će prvi koji će dobiti novu ploču, i to sljedeće godine.

Rješenje o izgledu budućih ploča koje će se postaviti diljem Zagreba dali su Nikola Đurek i Damir Bralić, profesori na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i Umjetničkoj akademiji iz Splita.