POD LUPOM

Zagreb radi reviziju pomoći umirovljenicima

13.03.2012 u 21:09

Bionic
Reading

Zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom od 19. ožujka počinje s provođenjem postupka revizije prava na novčanu pomoć umirovljenicima, objavljeno je danas na internetskim stranicama Grada Zagreba

Svi korisnici pomoći obaviješteni su pismenim putem o vremenu i mjestu provođenja navedenog postupka, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 6101-816.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, pravo na novčanu pomoć umirovljenicima ostvaruju umirovljenici državljani Republike Hrvatske, koji prije podnošenja zahtjeva prebivaju na području Zagreba najmanje pet godina neprekidno, te im je ukupni mjesečni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Prema navedenoj Odluci Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom je obavezan najmanje jednom godišnje preispitati postojanje uvjeta za korištenje pomoći za sve korisnike, navodi se na internetskoj stranici Grada Zagreba.

Dokumentacija potrebna za provedbu revizije na novčanu pomoć umirovljenika koji ostvaruju hrvatsku mirovinu, je preslika osobne iskaznice, preslika zadnjeg odreska od mirovine, preslika zadnjeg odreska od inozemne mirovine ili potvrda o visini iste, potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da niste korisnik inozemne mirovine (ako ste radili izvan Hrvatske, a još niste ostvarili pravo na inozemnu mirovinu), potvrda o visini dohotka za 2011. - Porezna uprava (Općina prema mjestu prebivališta) i preslika broja tekućeg računa.

Dokumentacija potrebna za provedbu revizije na novčanu pomoć umirovljenika koji ostvaruju inozemnu mirovinu, je preslika osobne iskaznice, preslika zadnjeg odreska od mirovine ili potvrdu o visini iste, potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da niste korisnik hrvatske mirovine, potvrda o visini dohotka za 2011. - Porezna uprava (Općina prema mjestu prebivališta) i preslika broja tekućeg računa.

Postupak revizije novčane pomoći umirovljenicima provoditi će se od 19. ožujka do 13. travnja svaki radni dan od 8 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom do 18 sati u Odjelu za socijalnu skrb Nova cesta 1 za umirovljenike koji ostvaruju inozemnu mirovinu te za umirovljenike s hrvatskom mirovinom čija prezimena počinju slovima A do LJ.

Od 16. travnja do 11. svibnja u istom terminu provodit će se postupak revizije novčane pomoći za umirovljenike s hrvatskom mirovinom čija prezimena počinju slovima M do Ž.