MILAN BANDIĆ

Zagreb je postigao dogovor s Kaptolom oko Svetica

28.05.2015 u 20:42

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u četvrtak da je Grad Zagreb postigao dogovor s Kaptolom oko izgradnje Sportsko-rekreacijskog centra Svetice.

'Postignut je dogovor s Kaptolom. Spor je na Vrhovnom sudu i ne prejudiciramo niti želimo prejudicirati odluku suda. Ako Kaptol dobije, bit će obeštećen u zemljištu ili u novcu, a ako izgubi onda nećemo ništa obeštećivati. Upravo je takav sporazum postignut, ali da se ne blokira investicija od 15 milijuna eura', rekao je Bandić Hini na svečanosti obilježavanja Dana obrtničke komore Zagreb.

Upitan hoće li Grad Zagreb dati za uzvrat Kaptolu ono što su tražili - zemljište za gradnju crkvi, Bandić je rekao da to pitanje nema veze s izgradnjom Svetica.

'Imamo povjerenstvo o suradnji Kaptola i Grada Zagreba', rekao je Bandić dodajući da je s gradske strane na čelu tog povjerenstva on, a Kaptol predstavlja biskup Mijo Gorski. Oni dogovaraju projekte Grada i Kaptola, mimo Svetica, kaže Bandić.

Novinari su predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Darinka Kosora također pitali da komentira dogovor s Kaptolom oko Svetica, na što je on odgovorio da ne zna kakav je dogovor postignut. 'Zagreb je 1997. za 15 milijuna maraka kupio Svetice. Mi nikome nismo dužni davati ništa. Ako je netko dužan obeštetiti Kaptol - to je Hrvatska. Mi smo od države kupili Svetice za 15 milijuna maraka', rekao je Kosor.

Najavio je da će se na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradske skupštine 2. lipnja naći točka o ugovoru između Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveta, te zaključak Gradske skupštine vezano za SRC Svetice. 'Nema ničega da mi moramo Kaptolu nešto dati. Toga nema u materijalima za Gradsku skupštinu', rekao je Kosor.