POTOP ZBOG 50 LITARA KIŠE

Zadarsko područje poharalo olujno nevrijeme

  • +18

Jako grmljavinsko nevrijeme od Zadra do Splita

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Bionic
Reading

Jako olujno nevrijeme sinoć je zahvatilo okolicu Zadra - Pakoštane, Sveti Filip i Jakov, Biograd na Moru te Starigrad Paklenicu. U kratko vrijeme palo je više od 50 litara kiše po četvornome metru, javlja hrt.hr

U ponedjeljak predvečer na širem području Benkovca bilo je kiše, pljuskova i izražene grmljavine. Olujni oblak se u večernjim satima premjestio nad more pa je olujno nevrijeme zahvatilo Pakoštane, Sveti Filip i Jakov te osobito Biograd na Moru. Najjače nevrijeme zabilježeno je između 22 i 23 sata.

Kako piše portal Crometeo.hr, u kratko vrijeme palo je preko 50 litara kiše i tuče po kvadratnom metru. Oborinske vode poplavile su ulice, a nakon što je voda napunila dvorišta nekoliko desetaka obiteljskih kuća počela je prodirati u prizemne prostorije.

Olujno nevrijeme u Zadru

Visina vode ponegdje je prelazila metar i vatrogasci su imali pune ruke posla. Osim toga, iz lokvi su izvlačili i automobile. Izašli su na najmanje pet intervencija.


Osim kiše, u Pakoštanima je problem stvarala velika morska plima izražena zbog niskog tlaka zraka. More je poplavilo nekoliko restorana i drugih ugostiteljskih objekata na samoj rivi.

Na cijelom spomenutom području udari gromova uzrokovali su povremene prekide u telefonskim linijama, ali veća šteta još nije dojavljena.

Promjena vremena zahvatila je najprije zapad zemlje pa je najviše kiše bilo u Istri, a zatim je kišilo duž obale i na otocima. Ciklona će i danas biti nad Dalmacijom, a posebno se upozoravaju pomorci i brojni nautičari da zbog mogućih pijavica, jakog juga i tuče pričekaju s plovidbom do sutra.