SKUPŠTINARIMA DOJADILO

'Zabranite šatore u centru Zagreba!'

29.08.2013 u 14:29

Bionic
Reading

Zagrebačka Gradska skupština jednoglasno je danas prihvatila izmjene odluke o komunalnom redu po kojima više neće biti moguće postavljati reklame na Trgu bana Jelačića i Cvjetnom trgu, dok će se postojeće maknuti do 1. ožujka 2014, a zastupnici su predložili i uklanjanje šatora na glavnom trgu te oštrije kazne za šaranje po fasadama

'Šatori na Trgu bana Jelačića su sramota za Grad Zagreb', rekao je Tomislav Stojak (HNS) i najavio kako će HNS za slijedeću skupštinsku sjednicu, u okviru odluke o komunalnom redu, predložiti i zabranu postavljanja šatora u centru grada.

Podsjetio je kako građane nitko o tome nije ništa pitao i ustvrdio da se sve može riještiti puno kvalitetnije, a upozorio je i kako se stvara nelojalna konkurencija dućanima i ugostiteljskim objektima u centru grada.

Margareta Mađerić (HDZ) također je postavila pitanje stila života u gradskom središtu gdje se stalno održavaju brojni sajmovi: na Trgu bana Jelačića, na Cvjetnom, na Zrinjevcu.

'Šatore ne želimo u budućnosti gledati u našem gradu', dodala je i upozorila kako nerijetko dolaze u pitanje i higijenski standardi jer se na trgovima prodaju kobasice, čvarci, peciva i slično.

Smatra i da odluka kojom se uklanjanju reklame iz centra dolazi prekasno.

Davora Šterna (Lista Milana Bandića) smetaju grafiti po fasadama.

'Rat protiv grafita nećemo dobiti dok se ne ustroji sustav represije', smatra Štern i ističe kako bi komunalni redari trebali imati puno veće ovlasti, a treba, kaže, razmisliti i o ustrojstvu gradske policije koja bi na biciklima uvodili reda.