PLANOVI MINISTRA ZDRAVLJA

'Zabit ćemo tri gola i osvojiti tri boda'

18.06.2014 u 14:25

Bionic
Reading

Siniša Varga i službeno je danas postao novi ministar zdravlja. Iako je već početkom tjedna na saslušanju na saborskom odboru iznio neke svoje planove, što će mu biti prioriteti, objasnio je i novinarima u Saboru

'Prvo će biti novi tim u Ministarstvu zdravlja, novi tim u HZZO-u i sada će se uspostaviti jedan sinergizam između te dvije institucije, da se jednom za svagda provedu određeni projekti koji tište hrvatske građane. To su prvenstveno liste čekanja, stabilno funkcioniranje i financiranje zdravstvenog sustava, i to sve hoćemo riješiti do kraja ove godine', rekao je Varga koji su mu prvi planovi.

Varga se zahvalio prethodniku Rajku Ostojiću koji je, kako kaže, 'odlično napravio analitički dio'.

'Sve pripremne radnje su napravljene. Sad samo da u drugom poluvremenu ove utakmice zabijemo tri gola i dobijemo tri boda isto kao hrvatska reprezentacija večeras', rekao je Varga.

Masterplan je, dodaje, trenutačno pod analizom da se vidi je li u skladu s drugim projektima, pogotovo onim dijelom koji se tiče ljudskih resursa.

'Imamo više stvari koje se odvijaju istovremeno i vezano uz Masterplan i s kolektivnim pregovorima sa sindikatima. To je sve jako vezano sa skraćivanjem liste čekanja i dobivanje kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za naše građane', poručuje Varga dodavši da je godinu dana dovoljno da se to sve napravi, pa i HZZO izdvoji iz riznice.