PRESUDA U SPLITU

Za ubojstvo zeta osuđen na 12,6 godina

17.11.2009 u 17:59

Bionic
Reading

Županijski sud u Splitu nepravomoćno je danas osudio Antu Boljata (63) iz Vučevice na 12,6 godina zatvora zbog ubojstva zeta Ivice Dugandžića (33) iz Solina i kaznenog djela dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom tijekom koje je lakše ranio dvije osobe.

Sud je Boljatu, osim zatvorske kazne, izrekao i sigurnosnu mjeru oduzimanja streljiva i puške M-48, kojom je ubio zeta, te mu je do pravomoćnosti presude produljio pritvor.

Ubojstvo se dogodio u dvorištu obiteljske kuće u zaseoku Boljatima 1. siječnja 2009. godine u 22,20 sati. Prethodno se Boljat u kući posvadio sa zetom koji mu je dovezao kćer. Boljat je zeta već u kući udario, jer mu je navodno tukao kćer i prijetio joj.

Nakon toga zet je izašao iz kuće u dvorište, gdje ga je Boljat prvo ranio u prsište, a potom ubio prislonivši mu pušku u glavu, a zatim se predao policiji.

Boljat je lakše ranio i svoju kćer i njenu svekrvu koje su pokušale ranjenom Dugandžiću pomoći nakon prvog ispaljenog hica.

U obrazloženju presude sudac Damir Romac je rekao kako je osuđeni Ante Boljat očito imao namjeru ubiti zeta Ivicu Dugandžića, a to se može zaključiti i iz toga što je u njega pucao iz blizine.