PRORAČNUSKE KUNE

Za svako osvojeno mjesto u Saboru 180 tisuća kuna

03.11.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Stranke će za svako osvojeno mjesto u Saboru dobiti 180.000 kuna naknade za izbornu promidžbu, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici u Banskim dvorima

'Novac za naknade osiguran je Odlukom o privremenom financiranju, a ukupna svota od 27 milijuna kuna i 180 tisuća kuna manja je za oko 20 milijuna kuna nego na parlamentarnim izborima 2007. godine', ustvrdio je ministar uprave Davorin Mlakar.

I to smanjenje dokaz je da smo i ovdje, kao i pri donošenju Zakona o financiranju stranaka, pokazali snagu, naglasila je premijerka Jadranka Kosor, a zdušno potvrdio Mlakar dometnuvši da je u javnosti ostao gorak okus da iskazani troškovi nisu istiniti, ali ova Vlada je to promijenila te da je štednja važna i zbog gospodarske situacije. 'Treba njegovati trend štednje, skromnosti i natjecanja programima i bez obzira na situaciju', zaključila je Kosor.

Ipak, morala je, kako je istaknula, kad se već ne probijaju nekako do javnosti, sama u osvrtu na stanje u gospodarstvu iznijeti sljedeće podatke: 'Robna je razmjena, odnosno robni izvoz, u prvih devet mjeseci ove godine porasla za 7,6 posto, a trgovina na malo za četiri posto. U odnosu na rujan prošle godine zaposleno je 49,5 posto ljudi više, a za usporedbu broj nezaposlenih je za dva posto manji'.

'U prvih šest mjeseci ove godine dvostruko je i više izravnih stranih ulaganja nego u cijeloj prošloj godini', navela je Kosor, a potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević podsjetio je na nedavno održani investicijski forum te kazao da još zbrajaju rezultate i da im se javljaju ulagači, ali detalje nije iznosio.