DRŽAVNE POTPORE

Za razvoj vrtićke djelatnosti 16 gradova dobilo po 412.500 kuna

29.11.2022 u 07:25

Bionic
Reading

Šesnaest gradova i isto toliko dječjih vrtića dobilo je od države po 412.500 kuna, odnosno ukupno 6,6 milijuna kuna, potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u ovoj godini.

Sredstva su dobili Daruvar, Delnice, Drniš, Dugo Selo, Đurđevac, Jastrebarsko, Ludbreg, Metković, Opuzen, Ozalj, Pazin, Ploče, Pregrada, Prelog, Slavonski Brod i Vrbovec

Odluku o raspodjeli sredstava tim gradovima koji spadaju u skupinu razvijenijih, donijela je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

Broj djece u tim vrtićima kreće se od 75, koliko ih je u đurđevačkom DV Maslačak do 620 koliko ih ima u DV Radost u Jastrebarskom, odnosno 1256 koliko ih pohađa DV Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu.

U pisarnicu Središnjeg ureda pristiglo je 35 prijava, kako je poziv imao modalitet otvorenog trajnog, rok za podnošenje prijava istekao je danom, odnosno trenutkom, iscrpljenja raspoloživih sredstava.

Zadnja odobrena prijava poslana je 21. studenoga u 15,02 sati, nakon čega se ostale više nisu razmatrale budući da su odobrenjem zadnje prijave iscrpljena raspoloživa sredstva u visini 6,6 milijuna.

Dvije prijave koje su pristigle do toga roka, one Murskog Središća i Oroslavja, nisu zadovoljile administrativnu provjeru s obzirom na uvjete propisane natječajem, naveo je Središnji ured, ne precizirajući o čemu se točno radi.

Za razvoj i poboljšanje vrtićke djelatnosti Središnji ured ljetos je slabije razvijenim gradovima i općinama, njih 25, dodijelio 6,1 milijun kuna.