drugi dan potrage

[FOTO] Nestaloga mladića na Perući traži i pas koji je spasio djevojčicu iz ruševina u Petrinji

21.09.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Od jučer se na području Perućkoga jezera traga za nestalim 23-godišnjakom. U potrazi sudjeluje stotinjak pripadnika HGSS-a Split i okolnih ispostava, potražni psi, dronovi i plovila. Danas će se u potragu uključiti i ronioci

'S obzirom na to da potraga koju smo provodili sinoć do kasnih sati nije dala rezultata, osim što smo pronašli osobne stvari za koje je nedvojbeno utvrđeno da pripadaju nestaloj osobi, jutros smo ponovno pokrenuli akciju potrage. Potraga se nastavila s timovima K-9, to su specijalizirani potražni psi i s roniocima. Bit ćemo na terenu čitavi dan, bit će i zemaljskih snaga, nadamo se da će ova potraga danas završiti i da će biti uspješna.

Ne gubimo nadu, imali smo situacija kada smo ljude tražili i po nekoliko dana i pronašli ih žive. Vjerujemo da će i ova potraga sretno završiti. Danas će na terenu biti 30-ak ljudi, ako bude potrebno, uključit ćemo i nove snage koje su u pripravnosti. Jučer je na terenu bilo preko 100 ljudi, osim nas bili su kolege iz policije, mještani Obrovca, rodbina i prijatelji nestale osobe. Koristim priliku da im svima zahvalim. Vjerujem da će ovo danas biti okončano na zadovoljstvo svih nas’, rekao je za Hit radio pročelnik HGSS-ove stanice Split Darko Gavrić Ćerćo, prenosi Slobodna Dalmacija.

  • +16
Nastavlja se potraga za mladićem nestalim kod Perućkog jezera Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pretražuje se dio na obali na području sela Otišića jer je vjerojatno mladić tu krenuo preplivati jezero, budući da je to njegov najuži dio, širok 270 metara. Jezero je u tom dijelu duboko dvadesetak metara, ali je puno mulja i vidljivost je jako slaba. Prema nekim navodima, mladić je tek nedavno naučio plivati.

Među tragačima je pas Draco, jedan od najboljih u Europi, koji je spasio djevojčicu iz ruševina u Petrinji.

'Pas je obučen ponajprije za traženje u šumi, ruševinama, lavinama i vodi', rekao je za 'Slobodnu' Kruno Stipetić iz HGSS stanice Ogulin, i objasnio da pas lajanjem upozorava kada osjeti miris osobe koju traži, a lavež se razlikuje ovisno o tome je li osoba živa ili mrtva. 'Ako je riječ o tijelu, pas laje u rjeđim intervalima i tiše, a ako je osoba živa, pas o tome obavještava veselijim lavežom s više energije', rekao je Stipetić.