KAKVA GREŠKA!

Yokohama objavila da je Sjeverna Koreja ispalila raketu

10.04.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Japanski grad Yokohama pogreškom je objavio na Twitteru da je Sjeverna Koreja ispalila raketu, za što se odmah ispričao

U poruci koja se pojavila ujutro na službenom računu grada Yokohame na Twitteru piše: 'Ispaljivanje rakete: ovdje grad Yokohama. Kako navodi xx, u xx sati i xx minuta (znači maloprije), iz Sjeverne Koreje je ispaljena raketa. Molimo vas da pratite informacije putem radija i televizije.'

Prije nego je tweet, pripremljen unaprijed i objavljen slučajno, izbrisan, za njim je uslijedio drugi s kratkom isprikom: 'Netočna informacija: upravo smo pogreškom poslali informaciju o ispaljivanju rakete. Objavljujemo ispravak. Molimo da uvažite našu ispriku'. Na ovu drugu poruku bilo je gotovo 3.000 komentara, uglavnom podrugljivih.

Račun Twitter@yokohama_saigai grada Yokohame služi uglavnom za upozoravanje stanovnika na opasnost, primjerice na potres, tajfun ili cunami.

U utorak ga je pratilo više od 40.000 osoba. To nije puno s obzirom da grad ima 3,69 milijuna stanovnika, najviše poslije Tokija, ali je dovoljno da izazove velik domino efekt na internetu i potakne kritike gradske vlasti.

Japan je trenutačno u 'stanju pripravnosti', kako je rekao ministar obrane, zbog očekivanog raketnog pokusa Sjeverne Koreje. Izvori u južnokorejskoj vladi rekli su da je moguć i novi nuklearni pokus Pyongyanga.