lokalni izbori

Vulin i Crnković HDZ-ovi kandidati za dogradonačelnika/icu Osijeka

20.04.2021 u 12:44

Bionic
Reading

HDZ-ovi kandidati za osječkog dogradonačelnika/icu na predstojećim lokalnim izborima bit će aktualni predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Dragan Vulin i nezavisna kandidatkinja Jasenka Crnković.

Izvijestio je to u utorak HDZ-ov kandidat za osječkog gradonačelnika Ivan Radić, predstavljajući kandidature za svoga zamjenika i zamjenicu.

Vulin je rekao kako HDZ-ov tim ima energiju, stručnost iz realnog sektora te znanje i iskustvo iz područja javne uprave, pa će stoga moći odgovoriti na sve izazove u budućem radu.

Istaknuo je kako je gradu potrebna sveukupna digitalizacija, pojednostavljenje procedura, ubrzavanje rada Gradske uprave i cijelog gradskog sustava.

"Gradska uprava s gradskim tvrtkama mora biti okrenuta prema građanima. Radit ćemo na tome da Gradska uprava bude učinkovitija, da se na pojedine njezine akte ne čeka mjesecima, već da to bude što je moguće brže, efikasnije i jeftinije za građane", poručio je Vulin.

Crnković je istaknula kako će svojim znanjem i kompetencijama poticati poboljšanje svih segmenata života u gradu, a s obzirom da dolazi iz bankarskog sektora, posebice gospodarstvo te malo i srednje poduzetništva

Smatra kako Gradsku upravu treba usmjeriti kako bi bila brz, moderan i fleksibilan servis malom i srednjem poduzetništvu.

"Gradska uprava ne smije biti teret koji koči razvoj poduzetništva, jer jedino suradnjom toga sektora i Gradske uprave, koja mora biti otvorena u svim segmentima, možemo razvijati poduzetništvo kako bi bilo konkurentnije na tržištu", naglasila je Crnković.