HSP TRAŽI REFERENDUM

Vukovarske ulice na ćirilici?

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 19.02.2010 20:27
  • Objavljeno 19.02.2010 u 20:02
Razoreni Vukovar

Razoreni Vukovar

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Vukovarska organizacija Hrvatske stranke prava najavila je pokretanje inicijative za raspisivanje referenduma među građanima Vukovara zbog zahtjeva Samostalne demokratske srpske stranke o uvođenju ćirilice u javnu i službenu komunikaciju u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara

HSP će pokrenuti inicijativu za raspisivanje referenduma s pitanjem 'Želite li da se ukine stavak 3 članka 61. Statuta Grada Vukovara koji daje pravo upotrebe ćirilice srpskoj nacionalnoj manjini u javnoj i službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara', najavio je predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladen Leovac. Dodao je kako je taj članak rezultat političke trgovine HDZ-a i SDSS-a na državnoj razini.

'Ići ćemo od vrata do vrata kako bismo prikupili potpise 20 posto birača, koliko je potrebno za raspisivanje referenduma. HSP nikada nije bio protiv Srba, no držimo kako su prava svih manjina, pa i srpske, odlično uređena ustavnim zakonom', kazao je Leovac.

Vukovarski dogradonačelnik iz srpske zajednice Dejan Drakulić (SDSS) zatražio je nedavno da se SDSS-ovim vijećnicima materijali sa sjednice Gradskog vijeća dostave na ćirilici te da se postavi pločica s njegovim imenom i dužnosti na ćirilici i latinici. Pritom se pozvao na odredbe gradskog statuta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi