SURADNJA S IZBORNIM TAKMACEM

Vučića razjario 'Tuđmanov propagandista' Macan': Neka se okani politike!

11.04.2016 u 14:38

Bionic
Reading

Macanu bi bilo bolje da se okani politike i bavi nekim drugim poslom, poručio je srpski premijer Aleksandar Vučić nakon što je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan prozvao Vučića da koristi Srbiju za predizbornu kampanju

'Najjednostavnije je zapaliti vatru kod onih koji su inače nesretni zbog odnosa Hrvatske i Srbije, a to su desni birači. To je najlakši način vođenja kampanje', kazao je Macan gostujući ranije danas na N1 televiziji kada je upozorio da Vučić koristi Srbiju za predizbornu kampanju.

Uslijedio je brzo odgovor prozvanog Vučića Macanu, tim više jer ovaj vodi i izbornu kampanju Bojanu Pajtiću te Demokratskoj stranci pa su SNS i Vučić mišljenja da se Macan miješa u unutrašnji politički život susjedne države: 'Je l' to ovaj stručnjak što je Tuđmanu vodio kampanju, a sad vodi Pajtiću, daje političke komentare. Svašta!'

'Jeste li čuli da sam spomenuo Hrvatsku u kampanji i otvaranje poglavlja? Izgleda da rade po onoj staroj: Što vas narod manje hoće, to vi više izmišljate. Bolje bi mu bilo da se bavi nekim drugim poslom, a da se okane politike', poručio je Macanu Vučić, javlja Informer

'Od Tuđmanovog i Pajtićevog propagandiste ni ne očekujemo ništa drugo nego da štiti interese svojih nekadašnjih i sadašnjih prijatelja i klijenata, Franje Tuđmana Bojana Pajtića, a poručujemo mu da se on ne brine za Aleksandra Vučića jer će Vučić svakako znati da štiti i zaštiti interese Srbije', priopćio je SNS.

'Također, što se tiče postupka pridruživanja Srbije EU, obavještavamo Tuđmanovog i Pajtićevog propagandistu da su pregovori otvoreni, i da je trenutno riječ o otvaranju dodatnih poglavlja, kao i da Vučić nikakvog krivca nije ni tražio, niti je ikada o tome na takav način govorio, kao što to lažno predstavlja hrvatski propagandista. Na kraju, to što Macan i u ovom trenutku štiti interese Hrvatske i maksimalno se trudi da baci ljagu na Srbiju, kako bi prikupio političke poene svom klijentu i prijatelju Pajtiću, to govori ne toliko o Macanu, koliko o onima koji su unajmili Tuđmanovog propagandistu', zaključuje SNS.

Macan je, naime, komentirao u emisiji Novi dan N1 televizije napete odnose Hrvatske i Srbije koja započinje pregovore s EU, a za nešto manje od dva tjedna, 24. travnja u toj se zemlji održavaju i parlamentarni izbori.

Da trenutnu situaciju u odnosima Hrvatske i Srbije treba gledati upravo iz perspektive skorašnjih izbora u Srbiji, ali i da definitivno postoje problemi koji se moraju riješiti tijekom pregovora Srbije i EU, Macan je kazao uz podsjetnik: 'Prije svega, srbijanski premijer Aleksandar Vučić je bio najpopularniji kada je premijer u Hrvatskoj bio Zoran Milanović, kada su se svađali oko izbjeglica. Da je tada raspisao izbore, sigurno bi pobijedio'.

'Vučić je birao trenutak izbora i računao na sve što se može dogoditi. Dan otvaranja pregovora je trebao biti jedan od uspjeha na koje je računao, a ako ne bude onda ima krivca za to - Hrvatsku', kazao je, između ostalog, Macan koji smatra da će dvije vlade surađivati i nakon izbora: 'Mislim da će nakon kampanje sve sjesti na svoje. Oni kažu da će to urediti Bruxelles, a ne diraju se pitanja koja su bitna. To će se rješavati poslije izbora'.