pitanje o tajvanu

Vučić odgovorom od deset sekundi izazvao buru u međunarodnoj zajednici

27.02.2024 u 21:34

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dao je intervju kineskoj televiziji CGTN (China Global Television Network), a neke stvari koje je izrekao loše su odjeknule na Zapadu

Vučić je odgovarao na pitanje što misli o Tajvanu.

'Tajvan je Kina, a na vama je što, kada i kako ćete to učiniti, točka. Sami donosite odluke. I uvijek ćete dobiti podršku iz Srbije', rekao je Vučić za za kinesku televiziju CGTN e. Prethodno je novinaru rekao da mu ne treba više od deset sekundi da obrazloži svoj stav po ovom pitanju, prenosi nova.rs.

Malo je reći da su Vučićeve riječi izazvale buru u međunarodnoj zajednici, imajući u vidu da Kina konstantno prijeti Tajvanu vojnom intervencijom. Pored toga, Vučić je najavio i dolazak 'velikog srpskog prijatelja' u Beograd, misleći na kineskog predsjednika Xi Jingpinga, osobu koja prijeti zauzimanjem Tajvana i pripajanjem Kini.

  • +18
Aleksandar Vučić u kampanji Izvor: Profimedia / Autor: Marko Metlas / imago stock&people / Profimedia

'I želim sada pred svima javno reći da sam dobio potvrdu da će ove godine našu zemlju, dakle u godini drvenog zmaja, posjetiti naš iskreni prijatelj i veliki lider, ne samo Narodne Republike Kine, već rekao bih jedan od najznačajnijih svjetskih lidera, naš iskreni prijatelj kojeg želimo dočekati u najboljoj atmosferi i na najljepši mogući način Xi Jingping', rekao je Vučić.

Cijeli intervju možete pogledati u videu u nastavku.

Izvor: Društvene mreže / Autor: CGTN