predsjednik srbije

Vučić: Ne plašimo se, dostojanstveno ćemo obilježiti godišnjicu Oluje

01.08.2018 u 14:32

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u srijedu kako ga proslava godišnjice Oluje u Hrvatskoj ni najmanje ne plaši

Aleksandar Vučić se u srijedu osvrnuo na predstojeću proslavu VRO-a Oluja te je za TV Pink izjavio kako će Srbi 'na ponosit i dostojanstven način obilježiti svoju tugu', dodavši kako 'izbjegli Srbi nikad nisu krili svoje srpstvo' i da su 'sve ovo vrijeme, počevši od 1995. godine, kada država Srbija nije bila uz njih, pokazali veliku ljubav prema Srbiji'.

'Žrtvovali su mnogo toga, ali su htjeli biti sa svojim narodom. Te '95. nismo im kao država rekli - dobrodošli, nego smo ih krili i tjerali. Ti ljudi zaslužuju našu ogromnu zahvalnost jer su pokazali veliku ljubav prema Srbiji', izjavio je Vučić.

Njihova djeca su, dodao je Vučić, 'uzorni građani Srbije koji razmišljaju o svojoj djeci u Srbiji, žive sa svojim narodom i s gorčinom i sjetom se sjećaju onoga što su prošli, a da tada ni Srbija nije bila uz njih'.

'Mogu reći da ste danas uz njih, kao i na Kosovu', kazao je Vučić, komentirajući i posjet izraelskog predsjednika Reuvena Rivlina Hrvatskoj, rekavši da ih je upozorio da ne manipuliraju podacima iz Jasenovca, što, kako je rekao, stalno rade.

  • +13
Vučić na SNV-u u Lisinskom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Rekao im je da je to veliki grijeh i da se žrtve Jasenovca moraju poštivati', izjavio je srbijanski predsjednik.

Na komentar novinara da je tijekom njegovog posjeta Hrvatskoj bilo mnogo provokacija, Vučić je kazao kako se 'nitko nije opravdavao ni ispričavao, kao što su mnogi drugi radili'. 'Čuvao sam obraz Srbije. Svetinja koju sam predstavljao mnogo je važnija od onoga što sam osjećao', zaključio je Vučić.