u mađarskoj

Vučić: Mi Srbi smo naučili da kad drugi ne ratuju, mi moramo ratovati

19.08.2023 u 22:21

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u subotu u Senandriji kod Budimpešte s episkopom budimskim Lukijanom, koji ga je odlikovao Ordenom prvog reda Eparhije budimske

'Počastvovan sam ordenom, radili smo svoj posao koliko smo mogli i pomogli crkvi, ne samo ovdje nego širom Srbije i Republike Srpske, ponosan sam na ono što smo napravili za Hram Svetog Save. Želim vam reći veliko hvala što ste uvijek bili uz svoj narod i državu Srbiju i nisu nam laka vremena', rekao je Vučić, prenosi B92. Nakon uručenja ordena a nakon uručenja ordena i dodao:

'Mi Srbi smo naučili da kad drugi ne ratuju, mi moramo ratovati, a da kad drugi ratuju, mi ​​moramo imati vodeću ulogu. Prvi put u Europi ili svijetu oni idu u rat na ovaj ili onaj način, a trudimo se da ne budemo ti koji će izgubiti svoju djecu. Tražimo mir zajedno s našim mađarskim prijateljima'. Naglasio je i kako se želi protjerati Srbe s njihovih ognjišta na Kosovu i Metohiji.

  • +6
Aleksandar Vučić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

'Svezali su nam ruke, a i s tako vezanim rukama uspijevamo sačuvati narod i naše svetinje", rekao je Vučić, dodavši i da 'u Republici Srpskoj nije puno lakše Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović i našem narodu'.

'Kakva god vremena bila, nisu laka, bojim se da će biti još teža, naš narod će uvijek moći računati na Srbiju, i u Republici Kosovo i u Srpskoj', rekao je Vučić nakon što je primio orden Budimske biskupije, koji mu je darovao biskup Lucijan u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Senandriji.