PULS OSJEČANA

Vrkić prestigao Glavaševog kandidata

11.04.2013 u 17:04

Bionic
Reading

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja provedenog među stanovnicima Osijeka, gradonačelnički kandidat Ivica Vrkić u drugom krugu pobjeđuje Glavaševog kandidata

Prema rezultatima istraživanja koje je agencija Ipsos provela na uzorku od 1.002 ispitanika u Osijeku 6. i 7. travnja 2013. godine, Ivica Vrkić, neovisni zajednički kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a za gradonačelnika Osijeka, u drugom izbornom krugu pobjeđuje dosadašnjeg gradonačelnika i kandidata HDSSB-a Krešimira Bubala!

Konkretno, na temelju 'samo sigurnih i vjerojatnih birača' koji će izaći na izbore, Ivica Vrkić u drugom krugu dobiva 45,4 posto, a Krešimir Bubalo 43,7 posto glasova ispitanika.

Ali, kada se u obzir uzmu samo potencijalni glasovi birača koji 'sigurno izlaze na izbore', rezultati su još uvjerljiviji. U tom slučaju Vrkić ostvaruje još uvjerljiviju pobjedu jer među njima osvaja 47,3 posto glasova, a Bubalo samo 41,2 posto.

Naravno, ovakav rezultat u drugom izbornom krugu posljedica je ostvarenog u prvom. Tako, prema istraživanju agencije Ipsos, nakon prvog izbornog kruga Bubalo osvaja 29,4 posto, a Vrkić 24,3 posto glasova.

Ostali gradonačelnički kandidati bitno zaostaju za ovom dvojicom. Na trećem je mjestu Jaroslav Pecnik (kandidat Hrvatskih laburista) koji dobiva podršku 10 posto birača. Četvrti je Anto Đapić (neovisni kandidat) sa 8,2 posto podrške, peti je Ivica Vidović (kandidat HDZ-a) sa 8,1 posto podrške ispitanika. Ostali kandidati osvajaju bitno manju podršku ispitanika.