SUMNJIVI MERCEDES

Vrkić je kupio auto na povlasticu poginulog branitelja?

22.05.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Osječka Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata prozvala je danas obitelj nestranačkog kandidata koalicije SDP-HNS-HSU za osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića da je uvezla automobil koristeći se povlasticom za uvoz jedne obitelji poginulog hrvatskog branitelja.

Predsjednica Udruge Zlata Velat kazala je na konferenciji za novinare kako se spomenuti slučaj dogodio 2006. godine, a da prema njihovim saznanjima član Vrkićeve obitelji i danas koristi taj automobil.

Nije odgovorila na upite novinara o kojoj obitelji poginulog branitelja se radi, a nije bila sigurna o kojem je automobilu riječ i koje vrijednosti, osim da se radi o automobilu više klase, a na ponovljene upite kazala je da je riječ o "mercedesu".

Ustvrdila je kako to nije bio jedini takav slučaj na ovome području te da brojne obitelji poginulih branitelja zbog teških egzistencijalnih prilika pribjegavaju prodaji svojih prava, poput ovakvih povlastica.

Na upite novinara zašto reagira tek sada i u to u vrijeme predizborne kampanje, ustvrdila je kako se udruga ne želi baviti politikom, ali ne može doći u javnost kako bi upozorila na probleme svoga članstva, te da ne bi dobila pozornost medija da o ovome nije progovorila u vrijeme izborne kampanje.

Zamoljen da komentira optužbe Vrkić, je izjavio Hini kako je njegov sin hrvatski branitelj i koristio je svoja prava, kao i drugi branitelji, a da s detaljima nije upoznat, pa ne želi ništa komentirati.