vikend prognoza

Vrijeme za vikend će iznenaditi; jedna stvar bi ga mogla pokvariti

27.10.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Stabilno i većinom sunčano, tako su prognostičari Državnog hidrometereološkog zavoda (DHMZ) opisali vrijeme tijekom vikenda

'Stabilno i većinom sunčano, osobito na Jadranu.', najavljuju prognostičari Državnog hidrometereološkog zavoda (DHMZ) kratko prognozu za vikend. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla i niski oblaci. Navodi se kako bi kratkotrajne magle u jutarnjim satima može biti i uz obalu, osobito sjevernog Jadrana.

'Vjetar slab, na moru ponegdje do umjeren sjeverozapadni. Temperatura zraka bez znatnije promjene, a u krajevima s dugotrajnom maglom danju osjetno niža.', prognozira se za vikend. U petak će, pak, magle i niskih oblaka biti osobito u unutrašnjosti u prvom dijelu dana te ponovno navečer dok su za popodne najavljena sunčana razdoblja, najkraća u središnjim predjelima.

  • +11
Magla u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Na Jadranu sunčano, ujutro ponegdje magla. Vjetar slab, na moru ujutro ponegdje burin, popodne na otocima slab do umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka u petak od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17 °C. Najviša dnevna na kopnu od 17 do 21, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a duž obale od 21 do 25 °C.