prognoza za nedjelju

Na dalmatinskoj obali i dalje pakleno, Zagreb će potkraj dana rashladiti pljuskovi

06.08.2017 u 08:58

Bionic
Reading

Nakon nekoliko vrlo vrućih dana, u nedjelju poslijepodne pljuskovi će ohladiti dijelove unutrašnjosti Hrvatske. Ponegdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Navečer i u noći s nedjelje na ponedljeljak naoblaka, kiša i pljuskovi proširit će se na veći dio zemlje. No, uz dalmatinsku obalu i danas bi trebalo biti suho i vrlo vruće

'Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Uz lokalni razvoj oblaka poslijepodne će u unutrašnjosti mjestimice biti pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Navečer i u noći sa zapada jače naoblačenje uz češću kišu i pljuskove, koji će se proširiti na veći dio zemlje', glasi prognoza DHMZ-a za nedjelju.

Uz obalu Dalmacije zadržat će se uglavnom suho. Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a prema kraju dana u jačanju.

Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, prema večeri mjestimice i jaka bura dok će u Dalmaciji vjetar većinom biti slab. Najviše dnevne temperature bit će između 34 i 40 Celzijevaca, a u gorju i u središnjoj Hrvatskoj nešto niže - od 30 do 34 °C.

U Zagrebu se u nedjelju poslijepodne i u noći na ponedjeljak očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

U Zagrebu će u nedjelju, prognozira DHMZ, biti sunčano, vruće i sparno, a od sredine dana porast će naoblaka. Pljuskova praćenih grmljavinom bit će potkraj dana i u noći. Najviša dnevna temperatura u Zagrebu bit će između 30 i 32 Celzijevaca.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Dok se u Istri i Primorju poslijepodne očekuje kiša, ponegdje i pljuskovi praćeni grmlajvinom, na dalmatinskoj obali i danas će biti vruće - uglavnom s najvišim temperaturama oko 35 stupnjeva.

U Sinju gdje se poslijepodne održava Alka bit će sunčano, a maksimalna temperatura ne bi trebala prijeći 33 Celzijevaca