uhićena je

Vozačica iz Grabovca napuhala gotovo dva promila; čeka je 20 tisuća kuna kazne ili 60 dana zatvora

02.09.2020 u 10:23

Bionic
Reading

Jučer, 1. rujna, na području PU osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 9 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (6 osobnog automobila i 3 bicikla)

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 19,55 sati u Čemincu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljala 37-godišnja hrvatska državljanka iz Grabovca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana joj je prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Vozačica je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 14,50 sati na državnoj cesti broj 7, između Čeminca i Švajcarnice, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Novog Čeminca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,76 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.