obilazni put

Vozač udario u portal s obavijesnim pločama na autocesti A1; promet prekinut, stvorila se kolona vozila

18.11.2021 u 13:35

Bionic
Reading

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče prekinut je promet između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u smjeru mora, nakon što je oštećen portal s obavijesnim pločama te je kolona trenutno oko pet kilometara

Vozi se obilazno državnom cestom Klinča Sela-Desinec-Jastrebarsko (DC1), javio je u 12,50 sati Hrvatski autoklub (HAK).

Prema neslužbenim informacijama koje se prenose u medijima, u ranim jutarnjim satima zasad nepoznati vozač udario je u gornji dio portala te je od udarca došlo do savijanja lijevog stupa portala.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji i na sjeverozapadu Hrvatske.

Pojačan je promet na prilaznim cestama Vukovaru i Škabrnji. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će zabranjen promet na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju od 14 do 23 sata.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Po izvješću HAK, na Tovarniku se na izlazu čeka u teretnom prometu čeka 4 sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.