teško ozlijeđeni

Policajce na motociklima kod Novske 'pokosio' je vozač kamiona koji je nepropisno pretjecao kolonu

19.10.2021 u 15:48

Bionic
Reading

Prometnu nesreću u kojoj su na autocesti kod Novske teško ozlijeđena dvojica policijskih motociklista izazvao je, u pretjecanju, vozač kamiona s prikolicom srbijanskih oznaka, izvijestila je policija nakon očevida

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 18. listopada, oko 17.15 sati, na sjevernoj strani autoceste kod Novske. Kako je priopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka, do nesreće je došlo kada se 48-godišnji državljanin Republike Srbije, teretnim vozilom na kojem je bilo pridodano priključno kretao u smjeru Zagreba.

On je započeo pretjecati skup vozila, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, uslijed čega je udario dva službena motocikla kojim su upravljali policijski službenici u službi.

Uslijed udarca došlo je do pada oba policijska službenika na kolnik. Sudionici ove prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a liječnička pomoć policijskim službenicima je pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je općinska državna odvjetnica u suradnji s očevidnom ekipom Postaje prometne policije iz Kutine. Po dovršenim policijskim izvidima policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće na državno odvjetničku meritornu odluku, kažu u policiji.