PREBRZO VOZIO I POKUPIO PJEŠAKE

Vozač u šoku nakon nesreće na Trešnjevci

28.03.2010 u 15:11

Bionic
Reading

Tešku prometnu nesreću u kojoj su u Krapinskoj ulici dva pješaka poginula, a jedan ozlijeđen, uzrokovao je jučer oko 17 sati 25-godišnji Matija P. iz Zagreba, koji se kretao u smjeru zapada, a zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio s ceste, doznaje se jutros u zagrebačkoj Policijskoj upravi

Upravljajući Chevroletom Epica zagrebačkih registarskih oznaka, Matija P. je ulaskom u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine, okrznuo desnim kotačima rub kolnika te se vozilo počelo nekontrolirano kretati i sletjelo je na meki teren i nogostup. Tamo je zadnjim dijelom vozila koje je rotiralo naletio na 51-godišnjeg slovenskog državljanina Vladimira P. iz Novog Mesta i 64-godišnju Libušu Mariju T. iz Makarske. Nastavljajući se rotirati, vozilo je bočnim dijelom naletjelo na betonsko-metalnu ogradu, odakle je odbačeno na trećeg pješaka, 71-godišnjeg slovenskog državljanina iz Novog Mesta Miroslava P.

Vladimir P. preminuo je na mjestu nesreće, a Libuša Marija T. preminula je u vozilu Hitne pomoći, dok je Miroslav P. s lakšim tjelesnim ozljedama prevezen u Kliničku bolnicu Sestara Milosrdnica.

Vozač osobnog automobila koji je uzrokovao nesreću nije bio pod utjecajem alkohola, a vozilo kojim je naletio na pješake nije bilo njegovo. Navodno je u stanju potpunog šoka i ne može pričati. Nakon nesreće je navodno rekao da mu je prije kobnog izlijetanja s kolnika pred automobil iskočio pas kojeg je pokušao izbjeći.

Zbog očevida, promet Krapinskom ulicom jučer do 19,35 bio je obustavljen.