SUKOB NA BENZInSKOJ

Vozio bez vozačke, ali s 3,4 promila alkohola u krvi, a suvozač s tri napao i vrijeđao policiju; obojica završila u zatvoru

27.04.2020 u 12:05

Bionic
Reading

Labinska policija navodi da je vozač u Labinu imao više od tri promila, a suvozač gotovo tri promila alkohola u krvi

Labinska je policija u nedjelju 26. travnja oko 13.10 sati na benzinskoj postaji u Ulici Zelenice u Labinu kontrolirala dvojicu muškarca koji su se nalazili u automobilu Fiat pulske registarske oznake. Nakon što su policijski službenici od njih zatražili dokumente, 31-godišnji suvozač počeo je vrijeđati policijske službenike te je otvorio vrata i pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga spriječili u tome.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 42-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola od 3,42 promila, dok je suvozač imao 2,94 promila alkohola u organizmu. Također je utvrđeno da je vozaču istekla vozačka dozvola prije više od godinu dana.

Obojica su uhićena te se protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se protiv suvozača podnosi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.