NESREĆA KOD SLAVONSKOG BRODA

Vozač kombija poginuo prelazivši prugu pod zabranom

08.02.2012 u 11:37

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 8.30 sati dogodila na pružnom prijelazu u mjestu Malino kod Lužana, na mjestu je poginuo 30-godišnji vozač kombi-trgovine iz Pleternice. Očevidom je utvrđeno da su na pružnom prijelazu u vrijeme nesreće bili uključeni zvučni i svjetlosni signali, a polubranici su bili spušteni

I unatoč zabrani prelaska, vozač pokretne trgovine se kombijem Fiat Ducato uputio preko pruge. Ta je odluka bila kobna. U tom je trenutku iz smjera Slavonskog Broda prugom naišao radni stroj TMD, Hrvatskih željeznica namijenjen za održavanje pruga te je udario u kombi čiji je vozač na mjestu poginuo.

U teškoj nesreći na pruzi uništena su i oba polubranika na pružnom prijelazu, te su stoga u blizini prijelaza, s obje strane, na kolniku postavljeni znakovi ograničenja brzine i znakovi opasnosti na cesti. Do popravka i stavljanja pružnog prijelaza u normalnu funkciju, strojovođama svih vlakova koji preko njega prometuju dana je uputa da se zaustavljaju pred tim prijelazom te da zvučnim signalom upozore cestovna vozila na dolazak i prolazak vlaka.