uoči uskrsa

Vojni biskup Jure Bogdan posjetio hrvatske vojnike u Poljskoj i Litvi

22.03.2018 u 11:43

Bionic
Reading

Uoči Uskrsa vojni biskup Jure Bogdan posjetio je pripadnike hrvatskog kontingenta (HRVCON) u Poljskoj i Litvi pozvavši hrvatske vojnike da do kraja svoje aktivnosti u Poljskoj budu savjesni i odgovorni ljudi, baš kao i u proteklom vremenu

Bogdan u pratnji državnog tajnika Ministarstva obrane Tomislava Ivića, zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnika Drage Matanovića i biskupskog vikara za pastoral MORH-a i GS OS RH Marka Mede boravi od 20. ožujka u pastoralnom pohodu pripadnicima HRVCON-a u Poljskoj i Litvi, priopćeno je u četvrtak iz MORH-a.

Bogdan s izaslanstvom susreo se 21. ožujka s pripadnicima hrvatskog kontingenta, koji su smješteni na području vojnog poligona Bemowo Piskie u sklopu borbene skupine pod vodstvom Oružanih snaga SAD-a, a tom prigodom susreo se i sa zapovjednikom 15. mehanizirane pješačke brigade Jaroslawom Gromadzinskim i zapovjednikom Borbene skupine ojačane prednje prisutnosti pod vodstvom OS SAD-a u Poljskoj pukovnikom Scottom Cheneyom.

Tijekom susreta oba zapovjednika pohvalila su profesionalizam hrvatskih vojnika i njihov odnos prema zadaćama u proteklih pet mjeseci trajanja rotacije 1. HRVCON-a, a zapovjednik 1. HRVCON-a bojnik Ivan Užarević izaslanstvu je predstavio rad kontingenta, koji je od svih nadređenih zapovjedništava ocijenjen najvišim ocjenama, kaže se u priopćenju.

  • +14
Split: Mons. Jure Bogdan zaređen za biskupa Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Obraćajući se pripadnicima hrvatskog kontingenta, biskup Bogdan se osvrnuo na važnost dušobrižničke dimenzije te istaknuo kako je upravo uoči Velikog tjedna prošle godine posjetio naše vojnike u Afganistanu.

'Svakoga dana u svakoj misi koju slavim, posebno se sjetim vas koji se nalazite u misijama izvan Hrvatske', kazao je Bogdan, potičući ih da ostanu profesionalni, na čast Hrvatske vojske, svojih obitelji i Hrvatske.

Za sedamdeset pripadnika 1. HRVCON-a Bogdan je služio svetu misu, te u propovijedi pozvao hrvatske vojnike da do kraja svoje aktivnosti u Poljskoj budu savjesni i odgovorni ljudi, baš kao i u proteklom vremenu, uvijek se oslanjajući na Božiju snagu i milost.

Tijekom četvrtka Bogdan s izaslanstvom nastavlja pastoralni pohod hrvatskim vojnicima koji se nalaze u Litvi.