Igor Tabak

Vojni analitičar u čudu: Dok druge zemlje dužnosnike sklanjaju, naši se slikaju kod kratera

13.03.2022 u 20:03

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić kazao je da je utvrđeno da je bilo eksploziva u letjelici koja se u četvrtak kasno navečer srušila u Zagrebu. Unatoč tome predsjednik vlade i članovi vlade šetali su oko kratera i fotografirali se

"Dok druge zemlje kad je nešto opasno sklanjaju svoje visoke dužnosnike, sklanjaju svoj vrh izvršne vlasti, kod nas ti ljudi se slikaju na rubu tog kratera. Samo nešto ranije vidjelo se s druge strane s dozimetrima u izoliranoj opremi za kemijsko, nuklearno ratovanje. To je sve skupa jedan čudan sklop slika", kaže Igor Tabak, vojni analitičar portala Obris, za RTL.

Ministar Banožić prvo je rekao: "Svaki događaj kad je riječ o štićenoj osobi ima svoje procjene i u ovom slučaju je rađena procjena i kao što sam rekao nađeni su fragmenti eksploziva", rekao je prvo ministar. 

Minutu kasnije kaže: "Također sam bio upozoren od strane osiguranja štićene osobe da to ne bi bilo dobro, ali ja sam se odlučio na takav korak. Isto kao i ja je napravio i premijer, biti ovdje jer moramo pokazati da je sigurna situacija unatoč tome što su postojale analize."

"To je taj jedan idi mi dođi mi način komuniciranja", zaključuje Tabak.